Bábovka Savoy (podľa časopisu Apetit)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť), 280g masla, 280g práškového cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 360g polohrubej múky, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok prášku do pečiva, 150g nugátu alebo mliečnej čokolády, 30g kakaa (v pôvodnom recepte aj 100g nasekaných vlašských orechov - vynechala som, pretože naše deti ich neĺúbia)

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže neobľubujem bábovky, pri ktorých sa "práši" z úst, našla som si tento super recept na šťavnatú bábovku v časopise Apetit.

Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pustíme sa do práce :-).
Maslo s polovicou cukru vymiešame do penista.
Za stáleho miešania pridávame žĺtky, potom pri zníženej rýchlosti (šľahača) prilejeme smotanu a krátko prešľaháme.
Zvlášť vyšľaháme do tuha bielka so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom.
Zhruba polovicu snehu vmiešame opatrne do maslovo-vaječnej hmoty.
Prisypeme múku preosiatu s práškom do pečiva, zľahka premiešame.
Nakoniec vmiešame zľahka zbytok snehu.
Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej fprmy vlejeme polovicu cesta, posypeme nalámanou čokoládou (použila som Orion s orieškovou náplňou), prípadne aj nasekanými orechmi.
Zalejeme zvyškom cesta zmiešaným s kakaom a dáme piecť.
A tu je výsledok. Dobrú chuť!