Bábovka Savoy (podľa časopisu Apetit)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť), 280g masla, 280g práškového cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 360g polohrubej múky, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok prášku do pečiva, 150g nugátu alebo mliečnej čokolády, 30g kakaa (v pôvodnom recepte aj 100g nasekaných vlašských orechov - vynechala som, pretože naše deti ich neĺúbia)
POSTUP PŘÍPRAVY
Keďže neobľubujem bábovky, pri ktorých sa "práši" z úst, našla som si tento super recept na šťavnatú bábovku v časopise Apetit.
 |
Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pustíme sa do práce :-). Maslo s polovicou cukru vymiešame do penista. |
 |
Za stáleho miešania pridávame žĺtky, potom pri zníženej rýchlosti (šľahača) prilejeme smotanu a krátko prešľaháme. |
 |
Zvlášť vyšľaháme do tuha bielka so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom. |
 |
Zhruba polovicu snehu vmiešame opatrne do maslovo-vaječnej hmoty. |
 |
Prisypeme múku preosiatu s práškom do pečiva, zľahka premiešame. |
 |
Nakoniec vmiešame zľahka zbytok snehu. |
 |
Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej fprmy vlejeme polovicu cesta, posypeme nalámanou čokoládou (použila som Orion s orieškovou náplňou), prípadne aj nasekanými orechmi. |
 |
Zalejeme zvyškom cesta zmiešaným s kakaom a dáme piecť. |
 |
A tu je výsledok. Dobrú chuť! |