Mandľové mafiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g múky 50g mletých mandlí (lieskových orechov) 2 čajové lyžičky prášku do pečiva polovička čajovej lyžičky sódy bikarbóny štipka soli 2 vajíčka 100 g cukru 1 vanilkový cukor 80 ml oleja 300 g zakysanky (alebo kyslej smotany) na zdobenie mandľové lupienky alebo posypať pomletými orechmi.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formu vyložíme košíčkami z papieru.
Vo väčšej miske zmiešame múku s mandľami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a štipkou soli.
V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia. Vmiešame cukor, vanilkový cukor, olej a zakysanku.
Vajcovú masu a múčnu zmes spolu miešame iba tak dlho, kým všetky prísady nenavlhnú. Miešame ručne! Nie mixérom.
Vajcovú masu dáme do múčnej zmesi a metličkou miešame iba tak dlho, kým sa prísady nezmiešajú dokopy.
Papierové mištička naplníme maximálne do troch štvrtín.
Na každý mafím položíme 3 mandľové lupienky a zľahka ich vtlačíme do cesta, alebo posypeme orechmi.
Na mojom obrázku nie sú, nemala som, takže sú posypané iba cukrom po upečení...
Pečieme na strednej priečke asi 25 min. dozlatohneda.
Dobrú chuť!!!

tácka mafinov