Selský jogurt ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1liter mlieka 3,5 % * 1biely selský jogurt 400 g * / CARREFOUR /

POSTUP PŘÍPRAVY

Jogurt je bohatým zdrojom bielkovín, vápnika a fosforu. Je ľahko stráviteľnou potravou. Veľký význam pre ľudský organizmus majú predovšetkým živé jogurtové kultúry. Ich pôsobenie na zdravie človeka je neobyčajne mnohostranné. Jogurt chráni žalúdočnú sliznicu pred jedovatými látkami, zlepšuje trávenie a zabraňuje tvorbe žalúdočných vredov. Nie každý vie, že aktívne baktérie v jogurte sú prirodzeným antibiotikom.
Preto som sa rozhodla oprášiť dávno zabudnutý JOGURTOVAČ. Budem si robievať jogurt doma,ako kupovať predražené jogurty plné chemikálií. :-)

1. Potrebujeme plnotučné mlieko 3,5 % a 1 BIO selský jogurt so živou kultúrou.
2. Mlieko zohrejeme na 40 - 50 stupňov./ Skúšam prstom, nesmie nás to páliť. / Odstavíme z ohňa.
3. Pridáme jogurt a dôkladne zamiešame.
4. Pripravíme si jogurtovač.
5. Poháriky naplníme až povrch.
6. Jogurtovač uzavieme a 8 hodín necháme zohrievať.
7. Po 8 hodinách skontrolujeme, či je dostatočne hustý. Ja som si to večer nachystala a ráno som mala čerstvý super zdravý jogurtík hotový.
8. Môžete podávať s domácim džemíkom. Ja som mala čučoriedkový kompót. Je to skvelá kombinácia. DOPORUČUJEM....:-)