Selský jogurt ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1liter mlieka 3,5 % * 1biely selský jogurt 400 g * / CARREFOUR /
POSTUP PŘÍPRAVY
Jogurt je bohatým zdrojom bielkovín, vápnika a fosforu. Je ľahko stráviteľnou potravou. Veľký význam pre ľudský organizmus majú predovšetkým živé jogurtové kultúry. Ich pôsobenie na zdravie človeka je neobyčajne mnohostranné. Jogurt chráni žalúdočnú sliznicu pred jedovatými látkami, zlepšuje trávenie a zabraňuje tvorbe žalúdočných vredov. Nie každý vie, že aktívne baktérie v jogurte sú prirodzeným antibiotikom.
Preto som sa rozhodla oprášiť dávno zabudnutý JOGURTOVAČ. Budem si robievať jogurt doma,ako kupovať predražené jogurty plné chemikálií. :-)
 |
1. Potrebujeme plnotučné mlieko 3,5 % a 1 BIO selský jogurt so živou kultúrou. |
 |
2. Mlieko zohrejeme na 40 - 50 stupňov./ Skúšam prstom, nesmie nás to páliť. / Odstavíme z ohňa. |
 |
3. Pridáme jogurt a dôkladne zamiešame. |
 |
4. Pripravíme si jogurtovač. |
 |
5. Poháriky naplníme až povrch. |
 |
6. Jogurtovač uzavieme a 8 hodín necháme zohrievať. |
 |
7. Po 8 hodinách skontrolujeme, či je dostatočne hustý. Ja som si to večer nachystala a ráno som mala čerstvý super zdravý jogurtík hotový. |
 |
8. Môžete podávať s domácim džemíkom. Ja som mala čučoriedkový kompót. Je to skvelá kombinácia. DOPORUČUJEM....:-) |