lasagne plnene s mletým mäsom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g lasagne, 500g ml. mäso, 1 cibula, 1paradajkový pretlak, trochu horčice,bolonska omáčka (aj iná vhodná na mäso),250ml šlahačková smotana, 2ks tavený syr (bambino al. podobný),1 dcl mlieka,4 struky cesnak, syr na strúhanie cca. 200g,korenie ml. čierne, paprika sladká, majorán, sol, tymian, rozmarýn(bylinky)

POSTUP PŘÍPRAVY

lasagne varíma podla návodu, ja mám org. talianske tie mi stačí mať vo vriacej vode cca 2min.
plnka : pokrájame cibulu na drobno, opražíme na rozpálenom oleji pridáme ml. papriku, korenie,sol, chvílu restujeme, pridáme mäso, restujeme kým obelie, pridáme trochu horčice asi 1lyžicu, pretlak, premiešame, dusíme do mäkka potom pridáme bolonskú omačku, bylinky, cesnak, chvílu povaríme a odstavíme.
syrová omačka: roztopíme bambíno s mliekom zalejeme šlahačkou povaríme ( nie príliš husté a ani riedke, dohustit môžete aj struhaným syrom) trochu osolíme a odstavíme
POSTUP UKLADANIA: do zapekacej misy al. jenskej misy, na dno dajte asi lyžicu vypeku z mäsa ( to mastne hore) a aj lyžicu syrovej om. inak by boli dolu suché, nasledujú lasagne po celej ploche prekryť, na ne mäso + syrová om. a zasa lasagne po celej ploche prekryť, to sa opakuje až kým neminiete všetko mäso KONČI sa lasagnami polejete zbytkom syrovej om. a posypeme strúhaným syrom, misu zakryjeme ak nemáte s vrchnákom zakryte alobalom , vo vyhriatej rúre na cca 180 °C pečieme asi 25 - 35 min. potom vyberieme odokryjeme (skusime či sú mäkke tak, že pichneme špajdlu až po dno) ak sú mäkke dáme ich zapiecť len aby ostal povrch trochu opečený