skopčený opitý Izidor

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podľa postupu prípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Milá Zuzka, ponúkam recept na skvostný zákusok, ktorý sa volá Opitý Izidor. Na prvý pohľad zložitý, ale netreba tomu veriť. Spolieham na isté minimálne skúsenosti a preto recept nekomplikujem množstvami.
CESTO: kvalitné kakaové cesto, teda celá Hera, 5 žĺtkov vymiešať s cukrom trochu múky, prášok do pečiva, sneh, upiecť, nechať vychladnúť
ZATIAĽ: odkvapkať pohár zaváraných broskýň, broskyne nakrájať na drobné kúsky, zomlieť asi 20 dg orechov, nájsť pohárik ríbezľového džemu, varovú čokoládu a 5 dg Cery
POTOM: vychladnuté cesto poriadne pokvapkať trochou broskyňovej šťavy s rumom (množstvo závisí od počtu detí, či dospelých zákuskomilov)
- napité cesto potrieť ríbezľovým džemíkom alebo rôsolom
-na to rozvrstviť pokrájané broskyne
-na to natrieť orechy zmiešané s trochou cukru a so zvyškom broskyňovej šťavy
- na to vyliať čokoládovú polevu , nechať stuhnúť a do stuhnutia ukryť pred zvyškom rodiny
Prajem krásny nedeľný izidorovský zážitok