Tvarohový koláčik s ovocím a želatínou vol. 2



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKÓTOVÉ CESTO: 8 vajec,8 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc horúcej vody, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa, 8 lyžíc polohrubej múky,1 balíček prášku do pečiva, na potretie marhuľový džem TVAROHOVÁ PLNKA: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, citrónová kôra, ovocie- v tomto prípade mandarínky a kiwi ŽELATÍNOVÁ POLEVA: 2 balíčky Zlatého klasu, 2 balíčky nápoja v prášku (Tang, Pima,...), šťava z kompótu alebo voda

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe

Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridáme horúcu vodu a olej. Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom a poriadne zamiešame. Na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15-20 minút pri 160 stupňoch.
Upečenú piškótu necháme vychladiť a natrieme džemom
Plnku si pripravíme nasledovne: Tvaroh zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom a pridáme citrónovú kôru. Vymiešame dohladka a pridáme želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu. Zamiešame a odložíme do chladničky.
Fotka stužovača. Ja som použila polovičnú dávku.
Na cesto potreté džemom rozotrieme vychladenú plnku a uhladíme.
Ovocie a suroviny na polevu
Na plnku poukladáme ovocie a koláč rozdelíme pomocou alobalu na dve časti aby sa nám želatíny nespojili.
zabudla som odfotiť prípravu tak použijem starú fotku Polevu pripravíme tak že si uvaríme Zlatý klas v 4 dcl vody alebo kompótovej šťavy. Keď uvaríme hustý puding pridáme nápoj v prášku a zamiešame. Už ďalej nevaríme.
Koláč polejeme ešte teplou želatínou. Pracujeme čo najrýchlejšie pretože poleva rýchlo hustne.
Koláč polejeme aj druhou želatínou a odložíme do chladničky. Krájame a ochutnávame až po úplnom stuhnutí! DOBRÚ CHUŤ :)