snehová tortička od amatérky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 bielkov,490g jemneho krystaloveho cukru/ja pouzivam povazsky cukor jemny je najlepsi/tuto zmes slahame klasicky nad parou do husta ako ked chceme zdobit tortu,ked stoji na spicke prsta je dobry dame ho dolu z pary a este trochu poslahame a vychladime,dame do vrecka a na predkresleny vzor polozime mastny papier, mozeme ho trochu potriet trochou Cery ale nie rozputenou len tak ako je stuhnuta, vrchny plat si nastriekame ozdobne spodne su ozdobene len kraje dame to susit do rury na 70-75 stupnou pri ventilatore asi na 2 hod.z ventil.mozeme dat aj 2 plechy naraz len po hodine premenime plechy sisi sa to pri pootvorenych dvierkach Plnka: 7 zltkov, 210g praskoveho cukru,50g kakao,2ks /0,5kg/Palmarin alebo maslo ,moze byt aj dve lyzice mletej kavy /nemusia/

POSTUP PŘÍPRAVY

mnozstvo si treba prisposobit podla velkosti torty.Okrem Palmarinu vsetky suroviny rozmiesame a hned varime nad parou /staci miesat aj varechou /postupne pridavame na kocky nasekany Palmarin a varime do husta asi ako redsi puding. Dame to chladit ked vychladne este zhustne potom uz len dame do sacka a zdobime,