BUCHTIČKY - mojich 3 chlapov :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450 g hladkej múky * 1 čajovú lyžičku soli *2 lyžičky sušeného droždia * 300ml teplej prevarenej vody* 2 lyžice rastliného oleja * mlieko * plech na pečenie vymazaný tukom

POSTUP PŘÍPRAVY

výborné buchtičky, pečivo, ako kaiserky :-) . Recept doložím. Robili moji traja chlapi, ktorí to skúšali a vydarili sa im úúúplne skveléééééé - lepšie ako z pekárne :-).

Recept je pre väčšie deti a nevariacich ocinov , tak sa prosím nepozastavujte nad detailnosťou popisu :-).

Postup:
1. Do veľkej misy preosejte sitom múku a soľ. Pridajte droždie a premiešajte. Potom uprostred múky urobte jamku.
2. Do džbána nalejte teplú vodu a pridajte olej. Všetko vareškou premiešajte, aby vzniklo vláčne cesto.
3. Poprášte čistú pracovnú plochu múkou a cesto na ňu položte. Aby ste ho premiestnili, oprite sa do neho kĺbmi na rukách a tlačte cesto od seba.
4. Preložte cesto na polovicu a obráťte ho. Znova ho tlačte od seba, zasa preložte napoly a otočte. Takto cesto mieste asi 10 minút.
5.Cesto dajte do čistej misy a prikryte ho potravinovou foliou. Potom ho nechajte na teplom mieste asi 1,5 hodiny kysnúť.
6. Väčším množstvom múky poprášte znova pracovnú plochu a cesto na ňu položte. Asi minútu ho ešte mieste, aby sa všetky bubliny vytlačili.
7. Cesto rozdeľte na 12 kúskov. Vyváľajte z nich guľôčky a položte ich na vymstený plech. Nezabudnite medzi nimi urobiť medzery.
8. Bochníčky nechajte ešte 40 minút na teplom mieste kysnúť. Medzitým zohrejte rúru na 220stupňov.
9. Vrchnú stranu bochníčkov potrite trochou mlieka. Na niektorých z nich prerežte ostrým nožom krížik.
10. Bochníčky pečte asi 12 -15 minút. Nasaďte si chňapky a opatrne vyberte plech z rúry. Po dvoch minútach bochníčky poreložte na drôtenú mriežku, aby vychladli.