Vynikajúci mrkvový chlebíček

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g mrkvy * 125 g masla alebo margarínu * 100 g cukru * soľ * vanilkový cukor * prášok do pečiva * 3 vajíčka * 150 g polohrubej múky * 100 g strúhanej čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY
Vážení spojenci, spojenkyne a spojenčatá mmb! Ak vyskúšajte tento výborný chlebíček so strúhanou mrkvou a čokoládou, neoľutujete, je šťavnatý, sladký a bude o neho bitka! Najsilnejší vyhráva!!! A najslabší má padáka, vlastne padáčika. V rodinných kruhoch mamička pre porazeného odloží najväčší kúsok!
 |
1. Pred tým, ako sa pustíte do roboty, si vymastite formu na chlebíček alebo srnčí chrbát maslom, a posypte strúhankou. Strúhanka je v tomto prípade lepšia ako múka, ľahúčko sa vyklopí a to i bez použitia fyzického násilia. |
 |
2. Keď ste sa odhodlali upiecť mrkvový koláčik, bude treba nastrúhať mrkvu. Polovicu mrkvy som nastrúhala najemno a polovicu na hrubšom strúhadle. To preto, aby v upečenom ceste vynikli väčšie kúsky mrkvy popri čokoláde a aby bol výsledný efekt prirodzene nearomatizovano a neprifarbovano farebnejší. |
 |
3. Do misy si vložte maslo, prisypte cukor a vanilkový cukor. Len "a" je správne: maslo s cukrom šľahajte asi 5 minút šľahacími metlami. |
 |
3. Do vymiešaného masla (vôbec neprekáža ak maslo nebude vyšľahané s cukrom dohladka), pridávajte po jednom vajíčku a miešajte aspoň po minútke. |
 |
4. ...... asi takto ...... toto jest názorná ukážka, kde sú zašľahané všetky tri slepačie varlatá. |
 |
5. Pridajte múku a prášok do pečiva, samozrejme dobre premiešajte. |
 |
6. Pridajte postrúhanú mrkvu, |
 |
7. ... postrúhanú čokoládu... |
 |
8. ...a dobre spolu zmiešajte. Je mi veľmi ľúto, že to vyzerá ako už raz zjedené. |
 |
9. Mrkvovú zmes pekne ucapkajte do formy a dajte piecť na 175 stupňoch asi 35 minút. Samozrejme, skúška správnosti sa robí špáratkom v strede koláčika. |
 |
10. Nechajte vychladnúť, pocukrujte, ozdobte šľahačkou. |
 |
11... a bitka sa môže začať. Možno prvýkrát v živote uvidíte, že deti sa budú biť o mrkvu. |