Ryba v čili košeli



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ryba, soľ, čili, hladká múka, vajce, mlieko, červená paprika, bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

Pstruhy ( pokojne akákoľvek iná ryba ) ponoríme na 7 až 10 min. do vriacej osolenej vody s 2 až 3 čili papričkami. Rybu vyberieme vykostíme a zbavíme kože, osušíme. Dostaneme menšie kúsky, ktoré obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji - rýclo, ryba je už hotová ide len o opraženie cestíčka. Necháme odkvapkať, vychladnúť a je to. Je kopu receptov typu: "ryba v cestíčku" väčšinou ako hlavné jedlá, toto je bleskovka a skôr chuťovka k vínu. Cestíčko si pripravíme podobne ako palacinkové – hladká múka, vajce, mlieko soľ, pridáme červenú papriku, nadrobno posekané čili, petržlenovú vňať prípadne iné bylinky.