
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vajíčka, 250g masla, 250g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250ml mlieka, 250g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150g pomletého maku, asi za hrsť višní (nemusí byť)
POSTUP PŘÍPRAVY
Dostal sa ku mne tento recept na bábovku a musím povedať, že je geniálna :) veľmi chutná, šťavnatá, proste silná konkurencia klasickej :) ak máte radi mak, odporúčam.
Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami na hladkú hmotu. Postupne prilejeme mlieko a prisypeme múku, prášok do pečiva a mak. Osobitne vyšľaháme sneh z bielkov. Do cesta pridáme odkôstkované višne (kto chce) (najlepšie sú čerstvé, ale môžu byť aj kompótové či sušené). Pridáme aj sneh a zľahunka vareškou premiešame cesto. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pomaly vo vyhriatej rúre (orientačne 45min na 160°)
![]() |
fotky nie sú veľmi vydarené, ale to na chuti neubralo :) |