Tvarohový nákyp s jablkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g očistených jablk, 1/2 citrona, 250 g jemného tvarohu, 100 g prášk. cukru, 4 vajíčka, 60 g detskej krupice, 60 g pomletých orechov, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablká nastrúhame, pridáme citr. šťavu a kôru a zamiešame. Žltky vymiešame s prášk. cukrom, pridáme tvaroh a premiešame. Potom pridáme jablká, pomleté orechy, krupicu a ešte premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Naplníme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre (cca 170C) pomaly pečieme. Upečený nákyp posypeme prášk. cukrom. Môžeme podávať aj s vyšľahanou šľahačkou a postrúhanou čokoládou

Jablká nastrúhame, pridáme citr. šťavu a kôru a zamiešame. Žltky vymiešame s prášk. cukrom, pridáme tvaroh a premiešame.
Potom pridáme jablká...
... pomleté orechy, krupicu a ešte premiešame.
Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Naplníme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy...
... pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre (cca 170C) pomaly pečieme.
Upečený nákyp posypeme prášk. cukrom.
Môžeme podávať aj s vyšľahanou šľahačkou a postrúhanou čokoládou.