Rybie filé s citrónovou omáčkou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rybie filé /s pangasiusa alebo tresky/, korenie na ryby, soľ. Na omáčku: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, soľ, šťava z jedného citróna Príloha: napr. varené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchly a hlavne chutný receptík, v našej rodine veľmi obľúbený.
Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a podľa chuti okoreníme /môžeme použiť hotové korenie na ryby alebo kto čo má rád/, potom tepelne upravíme :-) /môžeme osmahnúť na panvici na troške oleja, upiecť v trúbe alebo ugrilovať/ a hotové podávame preliate omáčkou a s vhodnou prílohou...
OMÁČKA: smotanu vlejeme do hrnčeka, mierne osolíme a privedieme do varu. Potom plameň znížime a pomaly vlejeme citrónovú šťavu, prehrejeme a hotovo. Netreba sa báť, omáčka sa mi ešte ani raz nezrazila a chutila "sviežo"...