Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi pol kg kuracích pŕs, olej, sezam na posypanie, kápia na zdobenie. Marináda: 6 PL rastlinného oleja, 4 PL sójovej omáčky, 4 PL limetkovej/citronovej šťavy, asi 2,5 cm kúsok čerstvého, očisteného a nakrájaného zázvora, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL čili omáčky, 1 malá červená čili paprička, očistená, zbavená semien, 2 PL nakrájaného čerstvého koriandra. Na arašidovú omáčku: 2 PL arašidového krému, 2 PL sojovej omáčky, 1 PL sezamového alebo rastlinného oleja, 2 mladé nakrájané cibuľky/por, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 PL limetkovej/citronovej šťavy, 1PL hnedého cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky.
Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom a opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou.

Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte.
Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala).
Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky.
Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc.
Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom.
opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou.