Rybacie salonky v lístkovom ceste a medovo-horčicovým dresingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie filé (4 ks) (ja som použila filé z morskej šťuky), 1 balík lístkového cesta, soľ, mleté čierne korenie (MČK), citron, maslo, vajíčko, sezam. Dresing: 2 dl sladkej smotany, 2 PL medu, 1 PL horčice, MČK, 1 dl kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, maslo, škrob/hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo si roztopíme, pridáme soľ, trochu MČK, a nastrúhanú kôru z polky citrona. Na pomúčenej doske rozvaľkáme polku lístkového cesta a rozkrojíme na 4 obdlžniky (ako na foto). Každý kus filé rozkrojíme na polku, čiže dostaneme 8 ks podlhovastých kúskov filé. Ponatierame alebo ponamáčame v pripravenej marináde a dávame na obdlžniky lístkového cesta. Zabalíme do tvaru saloniek (deti vám veľmi šikovne pomôžu) a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polkou líst. cesta a filé. Potrieme rozšľahaným vajíčkom (pridajte trochu soli), popicháme vidličkou a posypeme sezamom. Upečieme pri 180 C asi 20 min.
Medzitým si pripravte dresing. Na troche masla chvíľočku opražíme pretlačený cesnak, podlejeme sladkou smotanou, a potom pridáme všetky ostatné suroviny. Zahustíme škrobovou múčkou/alebo hladkou múkou rozmiešanou v troške mlieka, prevaríme a hotovo. Pri podávaní prelejeme dresingom rybku. Navzdory možno netypickej chuti deťom dresing s rybkou veľmi chutil a rybky v tvare saloniek zožali náramný úspech, verím že aj preto, že sa podieľali na príprave :-)