Rezy "Gaštany a banány v čokoláde"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PARÍŽSKY KRÉM: 3 šľahačkové smotany, 3 čokolády (ja som dala dve horké a jednu mliečnu), BISKVIT: 4 vajíčka, 12 dg cukru, 3 dg kakaa, prášok do pečiva, 10 dg polohrubej múky, 1/2 dl olej, 1/2 dl mlieko, GAŠTANOVÝ KRÉM: 2 balíky gaštanové pyré, 250 g masla, 1/3 šálka krupice, 1 šálka mlieka, 4 PL kryštálový cukor, 2 balíky bebe keksov, čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný a vhodný na väčšiu rodinnú príležitosť či oslavu
 |
Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany a 3 čokolády (každá 100g) |
 |
...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany |
 |
... a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa |
 |
...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky |
 |
...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame |
 |
...pridáme olej |
 |
...prilejeme mlieko |
 |
...prisypeme múku s práškom do pečiva |
 |
...poriadne vymiešame do hladkej hmoty |
 |
...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli |
 |
...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie |
 |
...takto vyzerá upečený biskvit |
 |
...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru |
 |
...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica |
 |
...vymiešame do hladka |
 |
...natrieme na biskvit |
 |
...naukladáme kolieska banánov |
 |
...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém |
 |
...rozotrieme na banány |
 |
...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy |
 |
...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja dnes) |
 |
...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať |