Rezy "Gaštany a banány v čokoláde"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PARÍŽSKY KRÉM: 3 šľahačkové smotany, 3 čokolády (ja som dala dve horké a jednu mliečnu), BISKVIT: 4 vajíčka, 12 dg cukru, 3 dg kakaa, prášok do pečiva, 10 dg polohrubej múky, 1/2 dl olej, 1/2 dl mlieko, GAŠTANOVÝ KRÉM: 2 balíky gaštanové pyré, 250 g masla, 1/3 šálka krupice, 1 šálka mlieka, 4 PL kryštálový cukor, 2 balíky bebe keksov, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný a vhodný na väčšiu rodinnú príležitosť či oslavu

Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany a 3 čokolády (každá 100g)
...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany
... a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa
...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky
...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame
...pridáme olej
...prilejeme mlieko
...prisypeme múku s práškom do pečiva
...poriadne vymiešame do hladkej hmoty
...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli
...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie
...takto vyzerá upečený biskvit
...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru
...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica
...vymiešame do hladka
...natrieme na biskvit
...naukladáme kolieska banánov
...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém
...rozotrieme na banány
...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy
...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja dnes)
...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať