POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček medových plátov, 5OOg mascarpone,2 žĺtka, 3PL trstinového zlatého cukru, 250g gaštanový krém, 500ml tortová šľahačka, poleva, alebo krém na povrch, ozdobenie. Ja som použila gaštanový krém s vanilkou /kúpený v Anglicku od moje dcéry/ - fantastická vecička, ktorú môžete použiť na čokoľvek. Je chuťovo tak lahodný a sýty, nedá sa mu odolať, V živote som nejedla nič lahodnejšie z gaštanov. Pokiaľ máte možnosť kúpte si ho, neoľutujete !!!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Tortové pláty uložíme na dno plechu.
V miske rozmiešame mascarpone so žĺtkami, pridáme cukor a nakoniec gaštanový krém.
Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú natrieme na medové pláty.
Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém
Vyhladíme a prikryjeme druhou časťou medových plátov.
Zatlačíme a povrch dozdobíme krémom, alebo čokoládovou polevou, a dozdobíme podľa chuti, alebo možnosti našich zásob :-)
Dáme do chladničky aspoň na 1 deň, alebo na noc.
Ja som odfotila nakrojené bez chladenia, takže ešte nie je v reze pevný. Syn už stepoval pri dverách, aby si mohol túto pochúťku zobrať domov.
Prajem Vám dobrú chuť :-)
Na dno plech uložíme 1.časť medových plátov.. |
...použila som toto mascarpone..veľmi dobré aj chuťovo!! |
...mascarpone zmiešame so žĺtkami... |
a s cukrom .. |
...toto je ten gaštanový krém - neskutočná lahôdka!!!!! |
...pridáme k mascarpone a vymiešame na hladký krém. Nanesieme na medový plát. |
...rozotrieme po pláte .. |
...vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém... |
...rozotrieme.. |
...prikryjeme druhou časťou medových plátov, zatlačíme... |
povrch potrieme buď krémom, alebo čokoládovou polevou a dozdobíme....a dáme chladiť na celý deň, alebo na noc..... |
...dobrú chuť...... |