Čili sós á la brutallo totallo pikanterio

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty
POSTUP PŘÍPRAVY
Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.
 |
1. Prvý - veľmi zaujímavý krok. |
 |
2. Druhý nemenej zaujímavý a dôležitý krok: skrojte stopky. |
 |
3. V bode číslo II. som mala na mysli tieto skrojené oné / izé. |
 |
4. Papričky nakrájajte nadrobno - aj so zrnkami! Čím viac zrniek, tým bude bruttalo bruttalovitejšie! |
 |
5. Ak Vás moc štípu rúčky a noštek, tak si bez hanby pomôžte vidličkou a rúškou na ústa. (Rúško dostanete kúpiť v zdravotníckych potrebách, alebo ak máte moc citlivý noštek, tak si kúpte rúško v stavebných potrebách z polystyrénu.) |
 |
6. Do panvice nalejte zo 1-2 decká olivového oleja, na to prasknite nakrájané papričky a poduste. Prilejte trocha vody. |
 |
7. Keď budú papričky domäkka podusené, pridajte zopár zrelých nakrájaných rajčín. |
 |
8. Duste, pokiaľ rozvaríte rajčiny, ak sa Vám chce, povyberajte šupky. Potom si zmes dajte do vyššej nádoby, kde všetko rozmixujete. Osoľte. |
 |
9. Zmixovanú zmes vráťte do panvice, nechajte opäť prejsť varom. |
 |
10. Naplňte do maličkých pohárov po okraj, poriadne zatvorte a nechajte vychladnúť v polohe dole tlamičkou. Samotnú konzumáciu neodporúčam a keď to risknete, nezapíjajte vodou! |