Čili sós á la brutallo totallo pikanterio



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty

POSTUP PŘÍPRAVY

Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.

1. Prvý - veľmi zaujímavý krok.
2. Druhý nemenej zaujímavý a dôležitý krok: skrojte stopky.
3. V bode číslo II. som mala na mysli tieto skrojené oné / izé.
4. Papričky nakrájajte nadrobno - aj so zrnkami! Čím viac zrniek, tým bude bruttalo bruttalovitejšie!
5. Ak Vás moc štípu rúčky a noštek, tak si bez hanby pomôžte vidličkou a rúškou na ústa. (Rúško dostanete kúpiť v zdravotníckych potrebách, alebo ak máte moc citlivý noštek, tak si kúpte rúško v stavebných potrebách z polystyrénu.)
6. Do panvice nalejte zo 1-2 decká olivového oleja, na to prasknite nakrájané papričky a poduste. Prilejte trocha vody.
7. Keď budú papričky domäkka podusené, pridajte zopár zrelých nakrájaných rajčín.
8. Duste, pokiaľ rozvaríte rajčiny, ak sa Vám chce, povyberajte šupky. Potom si zmes dajte do vyššej nádoby, kde všetko rozmixujete. Osoľte.
9. Zmixovanú zmes vráťte do panvice, nechajte opäť prejsť varom.
10. Naplňte do maličkých pohárov po okraj, poriadne zatvorte a nechajte vychladnúť v polohe dole tlamičkou. Samotnú konzumáciu neodporúčam a keď to risknete, nezapíjajte vodou!