Gaštanové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čo budete potrebovať: 4 vajcia., 6 lyžíc kryštálového cukru., 6 lyžíc polohrubej múky., dl oleja., lyžička kakaa., prášok do pečiva., Plnka – 1/2 masla., 3 lyžice práškového cukru., kocka gaštanového pyré., zlatý klas., 3 dl mlieka., Karamelová šľahačka – 4 lyžice kryštálového cukru., 3 dl mlieka., 2 práškové šľahačky., stužovač šľahačky.,

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka – Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka – Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme.

Moje obmeny:
Ja som dávala 6 vajec nie 4 a kakaa tiež trošičku viac aby bolo cesto viac hnedšie.

Ja som tú plnku robila z toho čo mi ostalo – deň pred tým som robila gaštanové jazyky a tam išli 2 šlahačky, kt. som vymiešala a spojila s roztopeným gašt.pyré – takže som spravila kombináciu s týmto receptom – ale to nemusíte si myslím, stačí ked to spravíte podľa tohto ale je to na Vás , môžete aj tak ako som robila ja.
Namiesto masla som dávala heru.
Karamelové mlieko je dobré si spraviť deň dopredu , aby bolo skvelo vychladené – ale to nie je podmienka.

Nech sa podarí a chutí!!!