Liaty tvarohový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tmavé cesto: 1 hrnček hladkej múky , 2 hrnček hrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 KPDP, 1vanilkový cukor, 2 vajcia, 2 PL kakaa ..................svetlé cesto: 2 tvarohy 250g, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, kôra z citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Suroviny na tmavé cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech, prípadne vystlaný papierom. Trochu cesta si odložíme na poliatie svetlého cesta.
2. Zmiešame suroviny na svetlé cesto. Jeho kvalita závisí od druhu tvarohu, či je hrudkový, alebo jemný. Môžeme dať jeden hrudkový a jeden jemný.
3. Vymiešané cesto nalejeme opatrne na tmavé cesto. Povrch pokvapkáme zvyškom tmavého cesta. Pečieme 30-40min. pri teplote 170 stupňov.