Pizza Italiana

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 500g hladká múka, 1 kocka droždia, 3PL olivový olej, 2,6 dcl vody, 1dcl mlieka, 1/2 PL soli, 1PL cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Spravíme kvások (droždie+teplé mlieko, cukor), necháme chvíľu postáť, nakoniec všetko vymiesime a necháme odstáť 20 minút.
Cesto rozdelíme na dve polovice, jedna časť by mala vyjsť na jeden plech-rozvaľkáme na tenko, chce to trocha trpezlivosti, lebo cesto zostane tenké a trhá sa.

Natrieme naňho pasírované paradajky (al.kečup), posypeme oreganom a bazalkou (môže byť aj štipka granulovaného cesnaku), poukladáme salámu (šunka, klobása, slanina), dáme upiecť, kým okraje cesta mierne nezhnednú. Vyberieme, poukladáme plátky syra (niva, eidam...), dáme ešte na pár minút do rúry, kým sa syr neroztopí.

TIP: Ak robíte šunkovú pizzu, tak je lepšie dať najprv zapiecť cesto (potreté paradajkami, al. kečupom), až nakoniec poukladať šunku so syrom (+dať na pár minút zapiecť, kým sa syr neroztopí), aby nevyschla a nestvrdla. :)

Dobrú chuť!