*♥*Kuracie prsia zapekané so špenátom, šunkou a šampiňónmi*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie prsia, 1PL masla, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mčk, muškát. orech, 150 g listového špenátu, 100 g šunky, 100 g šampiňónov, 5 - 6 plátkov anglickej slaniny, 100 g gorgonzoly (syr typu Niva), 30 g parmezánu, 100 ml šľahačkovej smotany, 100 ml kyslej smotany, cca 120 ml kuracieho vývaru, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia rozkrojíme naplocho, jemne osolíme a okoreníme mčk. Mäso opečieme na troche oleja a vyberieme z panvice.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a zvyšok masla ponecháme v mise. Na dno rozložíme cibuľu pokrájanú na pláty a na ňu uložíme opečené prsia tesne vedľa seba.

Do výpeku v panvici dáme cesnak pokrájaný na plátky a anglickú slaninu pokrájanú na malé kocky, po chvíľke pridáme pokrájané šampiňóny a spolu restujeme. Môžeme okoreniť mčk a veľmi jemne osoliť. Po pár minútkach pridáme nahrubo pokrájaný listový špenát zbavený stopiek, pridáme na štvorčeky pokrájanú šunku, trošička muškátového orieška a premiešame, restujeme asi minútu a odstavíme.

Celú zmes rovnomerne rozložíme na mäso v zapekacej mise, podlejeme asi 1 dl vývaru a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200°C, pečieme zakryté asi 35 minút.

Potom mäso odkryjeme a posypeme postrúhanou alebo len pokrájanou gorgonzolou, polejeme zmesou šľahačky a kyslej smotany a posypeme parmezánom. Dáme ešte 10 minút zapekať odkryté.

žiaľ, nie je to tu všetko pokope, časť je už v panvici... boli fofry...
niečo zas na tejto fotke...
tu sa praží tá anglická slanina s cesnakom....
pridaný listový špenát pokrájaný len tak hrubo... pricapte k tomu ešte tú šunku, ja som zabudla odfotiť (môžete sícd vynechať, ale veľmi to tam pasuje)...
mäso už takmer dopečené v jenskej mise, rozložíme naň tú zmes z panvice + obe smotany + syry ( smotany si radšej napred premiešajte. Ja som to tam fukla len tak lyžicou z kelímka...) No a prihodíme ešte obidva syry... a dáme dopiecť cca 10 - 12 minút
bolo to veľmi dobré... , mňam :-)