Osviežujúci gaštanovo - smotanový sen - ODOLÁTE?



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 1dcl vlažnej vody, 150g polohrubej múky, 100g pomletých orechov, 1 prášok do pečiva, 0,5 dcl oleja Džem na potretie cesta - podľa chuti, ja som dala vyšňový-jemne kyslejší Gaštanová plnka: 2ks mrazeného gaštanového pyré, 2 ks tortová plnka STILLA CREAM (bez príchute) z Kauflandu + 250 ml mlieka, 1ks 250g kyslej pochúťkovej smotany 2. plnka: 3ks smotany na šlahanie (kaufland 1ks-0,59 E), 4ks stužovač šlahačky 1x balenie medových plátov

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešať žĺtka s cukrom (može byť aj krupicový), pridať vodu, olej. Múku, orechy a prášok do peč. premiešať a vmiešať do žĺtkov. nakoniec zľahka primiešať vyšlahané bielka.
Pečieme na 180° do zlatista.
Upečené vychladnuté cesto potrieme džemom.Na to dáme gaštanovú plnku.
Gaštan. plnka: 2 sáčiky Stilla cream zmiešame spolu s mliekom podla návodu (na 2 sáčiky len 250 ml mlieka! aby to bolo hustejšie), pridáme kyslú smotanu- tým sa to rozriedi a nie je to tak sladké (množstvo podľa chuti). do vymiešanej zmesi pridáme rozmrazené gaštanové pyré a spolu ešte premiešame.
Na džem dáme gaštanovú plnku.
Vyšlaháme šlahačku so stužovačmi. Naraz 2 šlahačky a 2 stužovače- rozotrieme na gaštanovú plnku, potom to isté s daľšími 2. Po rovnomernom rozotretí šlahačky si nakrájame medové pláty na štvorce.
Tieto potom naukladáme na šlahačkovú vrstvu. Pláty možme ešte pokvapkať čokoládou.
Koláč dáme do chladničky- najlepšie cez noc aby zmakli medové pláty, druhý deň ešte dokrojíme do štvorcov.
Dobrú chuť!

ešte 1
Prísady na gaštanovú plnku
Medové pláty - sú tam 4 menšie kusy - na 1 plech
Rozkrájané medové pláty na kocky
Narezané kocky naukladané na smotanovej plnke. Koláč pokvapkáme roztopenou čokoládou a necháme do rána v chladničke aby medové pláty zmakli.