Indické zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, horčičné semiačka, 1 väčšia cibuľa, 1/2 čajovej lyžičky kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk na obrázky

tu sú najdôležitejšie ingrediencie
zemiaky (počet záleží od hladošov) uvaríme klasickým spôsobom....
kým sa nám varia zemiaky, môžeme si medzitým pripraviť nasledujúce: na rozpápelný olej dáme 3-4 polievkové lyžice horčičných semiačok(môže byť aj viac aj menej, záleží od chuti) a pražíme, pokým nám semiačka nepukajú. Pozor, aby vás neobstrieľali, pretože keď sa nemiešajú, vyskakujú z panvice
ku popraženým semiačkam pridáme nakrájanú cibuľku a pražíme ďalej do sklovita
keď nám už vykrúca nosom, primiešame kari korenie, čierne korenie a soľ. Odstavíme zo sporáka a čakáme, kým sa nám dovaria zemiaky
zemiaky scedíme a popučíme bez pridávania masla a mlieka
už len navzájom zmiešame a podávame k mäsu, zelenine, syru.... čomukoľvek, na čo máte chuť
my sme si k indickým zemiakom dali vyprážaný Hermelín s čučoriekovým džemom. Mňam