Indické zemiaky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky, horčičné semiačka, 1 väčšia cibuľa, 1/2 čajovej lyžičky kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk na obrázky
|
tu sú najdôležitejšie ingrediencie |
|
zemiaky (počet záleží od hladošov) uvaríme klasickým spôsobom.... |
|
kým sa nám varia zemiaky, môžeme si medzitým pripraviť nasledujúce: na rozpápelný olej dáme 3-4 polievkové lyžice horčičných semiačok(môže byť aj viac aj menej, záleží od chuti) a pražíme, pokým nám semiačka nepukajú. Pozor, aby vás neobstrieľali, pretože keď sa nemiešajú, vyskakujú z panvice |
|
ku popraženým semiačkam pridáme nakrájanú cibuľku a pražíme ďalej do sklovita |
|
keď nám už vykrúca nosom, primiešame kari korenie, čierne korenie a soľ. Odstavíme zo sporáka a čakáme, kým sa nám dovaria zemiaky |
|
zemiaky scedíme a popučíme bez pridávania masla a mlieka |
|
už len navzájom zmiešame a podávame k mäsu, zelenine, syru.... čomukoľvek, na čo máte chuť |
|
my sme si k indickým zemiakom dali vyprážaný Hermelín s čučoriekovým džemom. Mňam |