Indické zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky, horčičné semiačka, 1 väčšia cibuľa, 1/2 čajovej lyžičky kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk na obrázky
 |
tu sú najdôležitejšie ingrediencie |
 |
zemiaky (počet záleží od hladošov) uvaríme klasickým spôsobom.... |
 |
kým sa nám varia zemiaky, môžeme si medzitým pripraviť nasledujúce: na rozpápelný olej dáme 3-4 polievkové lyžice horčičných semiačok(môže byť aj viac aj menej, záleží od chuti) a pražíme, pokým nám semiačka nepukajú. Pozor, aby vás neobstrieľali, pretože keď sa nemiešajú, vyskakujú z panvice |
 |
ku popraženým semiačkam pridáme nakrájanú cibuľku a pražíme ďalej do sklovita |
 |
keď nám už vykrúca nosom, primiešame kari korenie, čierne korenie a soľ. Odstavíme zo sporáka a čakáme, kým sa nám dovaria zemiaky |
 |
zemiaky scedíme a popučíme bez pridávania masla a mlieka |
 |
už len navzájom zmiešame a podávame k mäsu, zelenine, syru.... čomukoľvek, na čo máte chuť |
 |
my sme si k indickým zemiakom dali vyprážaný Hermelín s čučoriekovým džemom. Mňam |