
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1-2 veľké póry, asi 500 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL mlieka. na preliatie: 1 kelímok smotany, asi 100 g eidamu
POSTUP PŘÍPRAVY
Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame a naplníme lyžičkou alebo prstami do pórkov. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky a zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí.
![]() |
Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). |
![]() |
Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame. |
![]() |
Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky. |
![]() |
zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. |
![]() |
Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. |
![]() |
Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí. |
![]() |
Ako príloha môžu byť varené zemiaky. Je to bleskový a chutný obedík :-) |