Papriková pomazánka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 kg červenej kápie, 30 feferóniek, 3 hlávky cesnaku, 7 ks cibule 2 zlaté klasy

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme od jaderníkov, umyjeme čistou vodou, všetko zomelieme na mäsovom mlynčeku /mixér/ a pridáme: 0,6 litra oleja, 0,30 litra octu, 0,25 kg cukru, 17 čajových lyžičiek soli
Všetko spolu zmiešame, privedieme do varu a varíme 20 - 30 minút. Počas varenia pridáme v studenej vode rozpustené zlaté klasy na zahustenie.
Masou naplníme menšie poháre najlepšie od horčice, alebo majonézy a dáme sterilizovať do bodu varu.
Skvelá vitamínová bomba na dlhé zimné večery, na chlieb s maslom, namiesto chippsov.
Prajem dobrú chuť.