Čínske rezance podľa Jituš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 balenia čínskych rezancov z Lidla, 250 g kuracieho mäsa (prsia), 250 g brokolice, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 mrkva, sójová omáčka, korenie na čínu alebo grilovacie korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si vodu v hrnci a po prejdení varom ju odstavíme. Do tejto vody nasypeme čínske rezance a necháme spariť až kým nebudú mäkké. Po zmäknutí ich zlejeme z vody a položíme bokom. Necháme si rozpáliť trochu oleja na woku. Ked je olej a panvica rozpálená, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia. Zasypeme rezančeky korením a polejeme sójovou omáčkou. Necháme orestovať do mäkka. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Keď sú kuracie rezančeky mäkké a orestované, vyberieme ich z woku a na zostávajúcej šťave podusíme brokolicu. Keď je tá už polomäkká, pridáme už sparené rezance. Pridáme ešte trochu korenia a sójovej omáčky, nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme čínsku kapustu, aby zostala chrumkavá. Všetko dobre premiešame a na záver polejeme olivovým olejom. Móžeme pridať aj chilli alebo feferónku, to už podľa chuti. Podávame ihneď.