
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 pohár vody°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár olivového oleja°°°2°-2,5 PL soli°°°3 PL cukru°°°cca 800g grahamovej múky°°°1 kocka čerstvého droždia°°°bielok na potretie pečiva°°°sezam na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto kolieska jedia Turci väčšinou na obed, keďže raňajky majú výdatné. Sú chutné.
V pôvodnom recepte bolo 500g múky, čo teda v žiadnom prípade, tak som dala 700g do pekárne a potom som ešte asi 100g dosypávala na pracovnej doske. Cesto vyšlo super.
![]() |
V uvedenom poradí suroviny šup do pekárne, poprípade ručne alebo hákmi a postupovať tak, ako som písala vyššie, nič zložité. Takéto cesto sa mi urobila a aj krásne kyslo...Po Slávkinom poradení je lepšie ak sa zmieša grahamová a s chlebovou múkou :-) |
![]() |
takéto super cesto bolo.... |
![]() |
Cesto si rozdelíme na menšie bochníčky alebo rovno z veľkého odkrajujeme po častiach, tú časť si vyvaľkáme na kruh /ale prosím Vás nie tak natenko ako ja :-) /. Už vyvaľkané cesto nech je hrubšie. Vykrojíme jeden väčší kruh a v ňom menší... |
![]() |
Uložíme na plech na papier na pečenie a necháme 1 hodinu kysnúť. |
![]() |
Bielok si rozmiešame s troškou vody a potierame kolieska. Posypeme sezamom a v predhriatej rúre pečieme na 180°C do zlatohneda. |
![]() |
Boli aj sezamové... |
![]() |
a aj bez sezamu...a pretože ich už bolo dosť, cca 25ks.... |
![]() |
zo zbytku cesta som urobila bagetky :-). Cesto bolo síce hutnejšie na bagety, ale boli dobré a zjedli sa :-) |
![]() |
Tieto kolieska sú najlepšie v deň pečenia. Boli fajnové :-) |