*♥*Mexické kura*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná (alebo celé kura rozporciované), mexické korenie, čierne korenie čerstvo mleté, 1 PL koriandru (ja som to nemala a nahradila som ho zel. petržlenom, ale nie je to rovnocenná náhrada), olej, soľ, kúsok masla, 2 strúčiky cesnaku, tabasco, 3 dl vývaru, cca 1 PL hladkej múky,

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie stehná v kĺboch prekrojíme a jednotlivé časti stehna ponakrajujeme smerom ku kosti. Mäso nasolíme a potrieme zmesou korenín, ktoré sme si vopred zmiešali s troškou oleja. Necháme v chladničke 2 hodky odstáť.
No a teraz máme na výber - kura dáme do grilu alebo na grilovaciu panvicu. Ja som si teraz vybrala druhú možnosť (prvá možnosť je lepšia, ak ku kure robíte aj salsu). Takže stehienka pekne pomaličky grilujeme, aby sa dobre prepieklo aj okolo kosti. Šťavu, ktorá zostala v panvici si odložíme.
Na inej panvici roztopíme dva rezy masla, pridáme lyžicu múky, trocha tých istých korenín, ktorými sme ochutili mäso a opražíme. Zalejeme vývarom, trocha povaríme a po odstavení pridáme prelisovaný cesnak, tabasco (a koriander). Prilejeme šťavu z grilovania, dochutíme soľou a premiešame.
Podávame s nahriatymi bagetami so salsou ( na grilovačke) alebo s ryžou a dusenou či grilovanou zeleninou. (Taká obligátna mexická zelen.zmes obsahuje kukuricu a fazuľu + iné zeleniny, ale ja kukuricu neobľubujem a včera sme mali fazuľovicu, tak sa nám práve toto nežiadalo :-) ) Kto chce, dochutí trochou kečupu.