
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia a 2PL kakaaPlnka: 2 tvarohy spolu 500g, ( najlepší je jemný, hrudkovitý tvaroch), 2 vajcia, 1 Zlatý klas, 1vanilínový cukor, 2 PL prášk. cukru ( kopcom), mlieko podľa potreby - toľko mlieka, aby plnka bola redšia.
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto riadne zmiešame spolu okrem kakaa. do pripraveného plechu vylejeme štvrtinu cesta a do ostatného primiešame 2PL kakaa a potom vylejeme na plech. Koláč vyzerá krajšie, ak sa Vám nechce zmiešajte kakao do celeho cesta a hotovo.
Na cesto lyžicou spúšťame pripravenú plnku, ktorú sme si zmiešali z už spomenutých surovín. Plnku miešame , nemixujeme. Koláč krájame, až keď vychladne.
Dobrú chuť.
![]() |
Pripravené cesto, spodok biele cesto, vrch kakaové cesto |
![]() |
Dávame pripravenú plnku |
![]() |
šup do vyhriatej trúby, ja pečiem na 180 |
![]() |
Hotovo, koláč sa dá krajáť aj na takéto menšie a tenšie kúsky. mne to takto lepšie chutí ku káve. Dobrú chuť. |