
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2-3 PL rastlinného masla (Veto),
2 stredne veľké ružice uvarenej brokolice,
1 menšia (priem. 2 cm) nadrobno pokrájaná cibuľa,
1-2 PL strúhanej mrkvy,
1-2 PL strúhaného tvrdého syra (ovčí, Eidam a pod.),
½ ČL sušenej bazalky, solčanka príp. vegeta a soľ podľa chuti,
čerstvá zelenina podľa sezóny (reďkovka, kápia a iné),
celoražný alebo poloražný chlieb bevit
POSTUP PŘÍPRAVY
Do rastlinného masla pridáme uvarenú brokolicu, nadrobno pokrájanú cibuľu (lepšia je nová cibuľka aj so zelenou vňaťou), strúhanú mrkvu, strúhaný tvrdý syr a sušenú bazalku. S vidličkou všetko dôkladne pretrieme a premiešame. Masu dochutíme solčankou alebo vegetou a štipkou soli. Pomazánku natierame na ražný alebo poloražný chlebík, ktorý ozdobíme čerstvou zeleninou. Je to chutný a zdravý olovrant či 2.večera.
![]() |
Do misky dáme 2-3 PL (=polievkové lyžice) rastlinného masla. |
![]() |
Pridáme uvarenú brokolicu a trochu solčanky alebo vegety a dôkladne všetko roztrieme a premiešame. |
![]() |
Potom pridáme pokrájanú cibuľu (lepšia je nová cibuľka aj so zelenou vňaťou), strúhanú mrkvu a dôležitú koreninu sušenú bazalku a pekne vidličkou zapracujeme. |
![]() |
Nakoniec trochu šťavnatú pomazánku zahustíme nadrobno strúhaným tvrdým syrom. Ja som použila ovčí, ale môže byť aj iný s menším obsahom tuku. |
![]() |
Rodinke už tečú slinky, tak je načase servírovať chutný a zdravý olovrant. Ražný chlebík vždy chutí naj a k tomu čerstvá zelenina. Dobrú chuť! |