Rybie karbonátky so špenátom a smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre dve osoby:\r\n200g filé z morského lososa alebo inej ryby\r\n2 lyžice citrónovej šťavy, 1 malá cibuľa, 1 vajce, soľ, čierne korenie, 1 zväzok pažítky, 2 lyžice oleja.\r\nPríloha: 300g špenátu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžica žervé, muškátový oriešok

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup

Umytú rybu osušíme. Na rezančeky nakájanú rybu spolu s nákrájanou cibuľou vložíme do kuchynského robota a rozsekáme nadrobno. Ja som pužila mlynček.
Túto rybaciu hmotu v miske premiešame s vajcom, soľou, čiernym korením, pridáme citrónovú šťavu a pažítku. Na obrázku sú vyobrazené 3 vajíčka, lebo som to robila zo 700 g ryby.
Na teflonovej panvici zohrejeme olej a lyžicou naberáme kôpky
Vytvarujeme karbonátky a pri strednej teplote opečieme dozlata na oboch stranách 10-15 minút. Medzitým si umyjeme špenát, môžeme použiť aj zmrazený. Olúpeme cesnak a nasekáme nadrobno. Speníme maslo, pridáme cesnak a opražíme dozlata. Pridáme špenát a necháme prikryté podusiť. K osolenému a muškátovým orieškom okorenenému špenátu primiešame žervé. Keďže som žervé nemala, pridala som bambíno syr s hermelínom a 2 malé lyžičky kyslej smotany.