Kápia v oleji



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nálev na 10kg kápie, alebo aj zelenej papriky pripravíme z 3l vody, 1 sáčok deko, 1kg cukor, 3dl olej, 1/2l octu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na nálev uvaríme. Očistíme kápiu, alebo zelenú papriku, naložíme o umytých a vysušených pohárov, zalejeme nálevom (kľudne môže byť aj teplý). Okraje pohárov poutierame a uzatvoríme. Sterilizujeme 15 minút 7dl poháre a 10 minút 3dl poháre. Možno sa to zdá niekomu veľa, ale paprika sa v tomto recepte dáva do pohárov surová , tak preto je čas sterilizácie dlhší. Ak nálev zvýši, kludne si ho odložte do plastovej flaše a použite neskôr. Ja som zavárala kápiu na 3x :)