
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme: jeden väčší alebo dva menšie póry, 7 - 8 zemiakov, trochu oleja, voda, 1 tavený syr v črievku, 1 zeleninový bujón, štipka soli, štipka vegety, krutóny alebo ešte zemiaky ako príloha...
POSTUP PŘÍPRAVY
Pór si očistíme, nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, v hrnci si rozohrejeme olej, krátko osmažíme pór, prisypeme zemiaky a zalejeme do 2/3 vodou, pridáme bujón, dochutíme soľou, vegetou /dávame naozaj opatrne, keďže aj syr a aj bujón sú už slané/. Povaríme asi 10 minút a hneď rozmixujeme. Dolejeme vodou, vmiešame tavený syr a varíme kým sa syr neroztopí. Ak chceme podávať polievku so zemiakmi, tak si asi 4-5 zemiakov načistíme, nakrájame na kocky a hneď ako sme doliali vodu pridáme aj zemiačky a asi až po 5 minútach primiešame syr.