Tvarohovo-pudingové tajomstvo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 hrnčeky / 250ml/ polohrubej múky, 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžice medu, pol hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 hrnček mlieka. Plnka: 500g jemného tvarohu, 2 lyžice medu, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 300 g černíc, 150 g ríbezlí.

POSTUP PŘÍPRAVY

Polohrubú múku, kyrpiaci prášok, med, olej. vajce a mlieko spolu vymiešame. Dve tretiny cesta rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech / s rozmermi 21 x 31 cm z vnútornej strany. Na cesto dáme tvarohovú plnku pripravenú vymiešaním jemného tvarohu s medom, vajcami, mliekom a so Zlatým klasom. Na tvarohovú plnku uložíme černice s ríbezľami. Na ovocie natrieme zvyšnú časť cesta, koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej na 170 ° C cca 25 minút.


Zdroj. časopis Zdravie