Pomarančové tiramisu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

■ 2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml)
■ 125 ml šľahačkovej smotany
■ 250 g syra Mascarpone
■ 250 g tvarohu
■ 80 g cukru
■ 3 lyžice pomarančového likéru
■ 200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús)
■ 1 balíček dlhých piškót
■ kakao
■ plátky pomarančov na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.

2. Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.

3. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

4. Pred podávaním zákusok poprášime kakaom