Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

■ 500 g kuracích pŕs (5 kusov)
■ 150 g brokolice
■ 150 g Nivy
■ 1 vajce
■ 1 šľahačková smotana
■ strúhanka
■ mleté biele korenie
■ soľ
■ olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou
2. Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
3. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2-3 minúty).
4. Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.