Šmórny alebo Krupicová omrvinka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 l mlieka
soľ
2 vajíčka
250g hrubej krupice
podľa chuti hrozienka, vanilkový cukor, kr.cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je veľmi jednoduchý.Viď obrázkový postup
 |
Všetky potraviny si prichystáme |
 |
takže 1/2 l mlieka |
 |
pridáme vanilkový cukor |
 |
2 vajíčka |
 |
kryštálový cukor, ja som dala tri odmerky drevenej lyžičky |
 |
soľ |
 |
250g hrubej krupice |
 |
krupicu pomaly vmiešame |
 |
zmiešané necháme aj hodinku odpočívať |
 |
do jénskej misy si nalejeme olej asi 1dcl |
 |
šup do vyhriatej rúry |
 |
ak je olej dobre horúci vlejeme do jénskej misy odpočinuté cestíčko |
 |
prvýkrát idem poroztláčať vidličkou, cesto vyzerá asi takto |
 |
vidličkou poroztláčané cesto |
 |
po ruhom premiešaní cesto vyzeré ako roztlačené zemiaky |
 |
Tak a už je upečené |
 |
Pocukrujeme (ak niekto rád sledšie), kompótik pridáme a prajem dobrú chuť |