*♥*Pizzovníky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto - 450 g múky ( 1:1 polohrubá:hladká), 220 - 250 ml mlieka, 1 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 1/2 kocky kvasníc, 60 ml oliv. oleja, 1PL sušeného oregana, ***náplň - 20 dg šunky, 20 dg malokarpatskej salámy, 20 dg postrúhaného syra (eidam), čierne olivy (môžu byť aj zelené, kapary + kapia v oleji), mčk, bazalka, 1 pohár pikantu (ja mám doma vyrobený podľa mata406 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17168&user=48300) ale dá sa použiť aj kupovaný, zmiešajte s parad. pretlakom a dochutiť ***na potretie 1 rozšľahané vajco + 1 PL mlieka+ trpcja soli, rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencií vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do obdĺžnikov. Cesto potrieme pikantom, posypeme postrúhaným syrom, bazalkou, zmesou pomletej šunky a malokarpatskej salámy a pridáme nejaké olivy (ja som teraz dala čierne). Celú plnku ešte trocha pokoreníme mčk (môžete aj pizza korením) a celé zrolujeme ako závin. Pekne ho utľapkáme, bolo by dobre dať najprv stuhnúť aspoň na 1/2 hod. do chladničky (potom sa lepšie krája). Závin pokrájame na lichobežníky (štýlom / \ / \ / \ / \ ) Kladieme na plech s PNP, potrieme zmesou rozšľahaného vajca, mlieka a soli a posypeme semienkami (rasca, sezam, ľan atď)
Pečieme cca 20 min na 200 °C.

Chutia ako pizza, ale majú tú výhodu, že ich môžete ľahko zobrať na piknik, k vode, do školy deťom a nedobabrú sa tak :-)

Z toho istého cesta som urobila aj veľkú pizzu (dala som viac múky - 600 g a adekvátne tomu aj zvyšné suroviny)