Holandská zemiaková kaša
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, maslo, mlieko, slaninka, pár lístkov ľadového šalátu, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
pozrite si obrázkový postup
|
Na kocky nakrájané zemiaky si uvaríme vo vode zo soľou |
|
Na kocky nakrájanú slaninku si opražíme |
|
Lístky ľadového šalátu nakrájame na pásiky ( štvorčeky) |
|
Z uvarených zemiakov si urobíme kašu pridaním masla a mlieka |
|
Do kaše si primiešame šalát |
|
a opraženú slaninku.. už ďalej nevaríme! |
|
a je hotovo! hodí sa ako príloha k párkom, klobáske, fašírke, či len tak ako večera (tak to mám najradšej ja!). Nenechajte sa odradiť, je to naozaj skvelá pochúťka!!
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ! Lucka a Marek |