Výborný tvarohový koláč - Cheesecake z BeBe keksov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 250 g suchých keksov (BeBe, Hobitt´s) 50 g mandlí 120 g masla Na plnku: 500 g mäkkého tvarohu 250 g kyslej smotany 50 g masla 1 vajce 25 g mandlí 2 lyžice hladkej múky 150 g kryštálového cukru citrónovú šťavu z polovice citróna 1 balíček vanilínového cukru kôru z jedného chemicky neošetreného pomaranča

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme.
2. Keksy rozmixujeme v mixéri spolu s mandľami.
3. V hrnci na sporáku rozpustíme maslo a primiešame k nemu roz drvené keksy.
4. Masu vtlačíme do pripravenej tortovej formy. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 12 minút. Odložíme nabok vychladnúť.
5. V mixéri vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, maslo, vajce, celé mandle, hladkú múku a cukor. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, vanilínovým cukrom a čerstvo nastrúhanou pomarančovou kôrou.
6. Zmes vylejeme na hotový korpus, uhladíme a v rúre vyhriatej na 150 °C pečieme asi 45 minút. Koláč necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Potom ho uložíme na 3 a viac hodín do chladničky.

Na povrch koláča som nedala celý tvarohový krém, ale malú časť som odložila nabok. Natrela som ho na takmer upečený koláč a pridala ovocnú šťavu a aj ovocie. Koláč som dala zapiecť ešte na 10 min. ( je možné dať ovocie na povrch až po dopečení.