Buchty od Honzu :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml vlažného mlieka°°°2 žĺtka°°°150g rozpusteného masla°°°štípka soli°°°50g kryštálového cukru°°°1 vanilkový cukor°°°2 PL citrónovej šťavy°°°šťava z 1/2 citróna alebo trošku sušenej citr.kôry°°°500g hladkej múky°°°1 ČL sušeného droždia alebo 1/4 čerstvého drožia

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdroj: domáce pekárne cz

Z uvedených prísad si necháme vykysnúť cesto, ktoré po vykysnutí ešte na pomúčenej doske prepracujeme, rozdelíme na cca 24 kúskov, Rukami si tieto kúsky cesta roztiahneme tak, aby sme ho mohli naplniť. Plníme tým, čo u Vás ide... u nás bola nutela, jahodový a marhuľový džem, no nutela bodovala... :-).
Kraje spojíme, pevne uzavrieme, aby nám náplň nevytekala a vytvoríme bochníčky, ktoré ukladáme spojom nadol - nie tesne vedľa seba, lebo ešte nakysnú - na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie.
Každý bochníček zo všetkých strán pomastíme rozpusteným maslom a necháme na plechu pod utierkou ešte 45 minút podkysnúť.
Pečieme 20 minút pri teplote 190°C :-). Pocukrujeme a mlsáme.