Osviežujúci zákusok Tang :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vjacia, 100ml oleja, 100 ml mlieka, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 1. krém: 1 šľahačka v prášku, 150 ml mlieka, 2 kyslé smotany, vanilkový cukor 2. krém: 800ml vody, 2 Zlaté klasy, 200g kryštálového cukru, 2ks Tang (tropical, citrón, pomaranč...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešame do penista, pomaly pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Práškovú šľahačku rozmiešame v mlieku a vyšľaháme ju. Smotany zmiešame s vanilkovým cukrom podľa chuti, zľahka zapracujeme šľahačku a natrieme na vychladnuté cesto. Asi 200ml vody uvaríme s cukrom. Vo zvyšnej vode rozmiešame prášky Zlatý klas a Tang. Za stáleho miešania zmes vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme kým nezhustne. Vychladnutý krém natrieme na prvý krém a necháme v chlade stuhnúť. Dobrú chuť. :-)