Zapekaný karfiól

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiól, 1 veľká cibuľa, 200 g oravskej slaninky, 200 g eidamu, 125 g hladkej múky (pre bezlepkáčov Promix PK), 1 malá lyžička pdp, 125 ml oleja, 3 vajíčka, soľ, mčk, vegeta, peržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to mňamka, ktorá stojí za vyskúšanie.
 |
Karfiól rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka. |
 |
Pridáme pokrájanú cibuľu. |
 |
...pokráhanú slaninku, nie úplne malé kúsky... |
 |
... postrúhaný syr, trochu si odložíme na bok ..... |
 |
....ďalej pridáme múku.... |
 |
... odmeráme olej a pridáme k ostatným surovinám... |
 |
... všetko sspolu zamiešame, v tejto fáze to nevyzerá nič moc, treba ale vydržať... |
 |
Vajička rozmiešame, osolíme, okoreníme a pridáme trochu vegety a petržlenovú vňať, ja som mala sušenú. Dajte pozor a nepresolte to, syr a aj slaninka je slaná. |
 |
Takto to vyzerá všetko vymiešané. |
 |
Jenskú misu vymastíme olejom a zmes do nej rovnomerne nanesieme. |
 |
Vrch posypeme syrom. |
 |
Dáme piecť, teplota 180 stupňov cca 30 - 45 min. záleží od rúry, povrch by mal vyzerať takto. |