Zapekaný karfiól
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiól, 1 veľká cibuľa, 200 g oravskej slaninky, 200 g eidamu, 125 g hladkej múky (pre bezlepkáčov Promix PK), 1 malá lyžička pdp, 125 ml oleja, 3 vajíčka, soľ, mčk, vegeta, peržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to mňamka, ktorá stojí za vyskúšanie.
|
Karfiól rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka. |
|
Pridáme pokrájanú cibuľu. |
|
...pokráhanú slaninku, nie úplne malé kúsky... |
|
... postrúhaný syr, trochu si odložíme na bok ..... |
|
....ďalej pridáme múku.... |
|
... odmeráme olej a pridáme k ostatným surovinám... |
|
... všetko sspolu zamiešame, v tejto fáze to nevyzerá nič moc, treba ale vydržať... |
|
Vajička rozmiešame, osolíme, okoreníme a pridáme trochu vegety a petržlenovú vňať, ja som mala sušenú. Dajte pozor a nepresolte to, syr a aj slaninka je slaná. |
|
Takto to vyzerá všetko vymiešané. |
|
Jenskú misu vymastíme olejom a zmes do nej rovnomerne nanesieme. |
|
Vrch posypeme syrom. |
|
Dáme piecť, teplota 180 stupňov cca 30 - 45 min. záleží od rúry, povrch by mal vyzerať takto. |