Zapekaný karfiól



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karfiól, 1 veľká cibuľa, 200 g oravskej slaninky, 200 g eidamu, 125 g hladkej múky (pre bezlepkáčov Promix PK), 1 malá lyžička pdp, 125 ml oleja, 3 vajíčka, soľ, mčk, vegeta, peržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to mňamka, ktorá stojí za vyskúšanie.

Karfiól rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka.
Pridáme pokrájanú cibuľu.
...pokráhanú slaninku, nie úplne malé kúsky...
... postrúhaný syr, trochu si odložíme na bok .....
....ďalej pridáme múku....
... odmeráme olej a pridáme k ostatným surovinám...
... všetko sspolu zamiešame, v tejto fáze to nevyzerá nič moc, treba ale vydržať...
Vajička rozmiešame, osolíme, okoreníme a pridáme trochu vegety a petržlenovú vňať, ja som mala sušenú. Dajte pozor a nepresolte to, syr a aj slaninka je slaná.
Takto to vyzerá všetko vymiešané.
Jenskú misu vymastíme olejom a zmes do nej rovnomerne nanesieme.
Vrch posypeme syrom.
Dáme piecť, teplota 180 stupňov cca 30 - 45 min. záleží od rúry, povrch by mal vyzerať takto.