MILACIK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6-8 podla velkosti vajce, 11 PLkryštálový cukor, 5 PL polohrubá múka, 5 PLorechy vlašské mleté, 1 ks prášok do pečiva, 5 PL voda, 5 PL lekvár ríbezľový, 1 l mlieko, 2 ks zlatý klas - krémový prášok, 4 PLpráškový cukor, 2 ksvanilkový cukor, 1 balíček piškóty okrúhle, 2 ks banány, 2 dcl káva, rumová esencia, 400 g tvaroh mäkký, 1 ks kyslá smotana, kakao, 250g maslo. Horny biskvit: 5 PLcukor kryštál 3 PLkakao 1/2 KLsóda bikarbóna 6 ksvajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Oddelíme si bielky od žĺtkov.Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním 5 PL kr.cukru.Zľahka primiešame žĺtka,5 PL polohrubej múky,5 PL ml.orechy,1 prášok do pečiva a podľa potreby zriedime 5 PL studenej vody.

2. Plech(40X30 cm)vymastíme a posypeme múkou a rovnomerne rozotrieme piškótové cesto.Pečieme pri 170 stupňoch približne 20 minút,kým nám piškóta nezanecháva na špajdli lepkavú hmotu.

3. Vychladenú piškótu potrieme lekvárom.

4. krém:Z 1 L mlieka,2 zlatých klasov,1 vanilky a 5 PL cukru uvaríme hustý krém a za občasného miešania vychladíme.Medzi tým vymiešame 250g hery s 2 PL práškového cukru.Po vychladení pudingu zmiešame s herou.Krém natrieme na piškótu potretú lekvárom.

5. Pripravíme si silnú kávu bez usadeniny a pridáme do nej 1 PL cukru a rumovú esenciu.Očistíme si banány a pokrájame na kolieska.V káve namáčame okrúhle piškóty a striedavo s banánom ukladáme na prvý krém.

6. Vymiešame tvaroh,kyslú smotanu,2PL práškového cukru a 1 vanilku.Túto masu natrieme na piškóty a banány.

7. Koláč posypeme kakaom.Celý koláč necháme dobre vychladnúť,aby sa dobre krájal.

Horny biskvit je zo zamatovej rolady:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme ich za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, potom kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme krátko - 5 až 7 min. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime a cesto necháme celkom vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

x
x
x
x