
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na rožky:600g hladkej múky špeciál, 5 PL kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 1 droždie, 2 PL kakao, 5 tabliet umelého sladidla, 4-5 dcl mlieka, 1 KL soliNa bielu kávu: Melta ( kávovinová zmes), mlieko, cukor, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Vypracujeme tradičné kysnuté cesto, ktoré nenecháme kysnúť, ale hneď po vymiesení rozdelíme na dve polovice, do jednej dáme 3 PL mlieka, v ktorom sme rozpustili 2 PL kakaa a 5 tabliet sladidla. Obe cestá zvlášť rozvaľkáme tak, aby sme z neho mohli narezať asi 5x5 cm štvorce. Na každý biely štvorec položíme kakaový, zrolujeme ( neplníme žiadnou plnkou) a až teraz necháme asi 1 hod. kysnúť na plechu. Po upečení potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom.
Biela káva: do 1L prevarenej vody nasypeme 4 PL melty a necháme prevariť. Potom precedíme , nikdy nenechávame usadeninu chladnúť spolu s tekutinou. Prevaríme mlieko. Do šálky nalejeme mlieko a meltu asi v pomere 3 :1 ( treba viac mlieka ako melty, ale toto si musí vyskúšať každý podľa vlastnej chuti) a nakoniec prisladíme.
Odkaz pre Lubicu L ( lubica007) to je sľúbený recept na rožky do ktorých neide tvaroh do cesta.
![]() |
jedno biele a druhé kakaové cesto klasické kysnuté |
![]() |
rozvaľkané cesto nakrájať na 5x5 štvorce, tie moje radšej nepremeriavajte a položiť kakaové na biele cesto |
![]() |
zrolovať, preložiť na plech a nechať 1 hod.kysnúť a potom piecť asi 20-25 min. na 180°C |
![]() |
upečené |
![]() |
Melta |
![]() |
hotová biela káva |