Kurča po arabsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie stehná a prsia, lúpané pradajky v konzerve, baklažán, mrazenú zeleninu (mix), soľ, čierne korenie, kari, sladká červená paprika, škorica (celá), olej, bobkový list, cibuľa, cesnak, múka, mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu osmahneme na oleji vo veľkom hrnci do zlatova, pridáme kurča, posolíme, pridáme papriku, kari, čierne korenie, škoricu, 2-3 strúčiky cesnaku, bobkový list, podlejeme vodou a uvaríme. Keď je kurča hotové, vyberieme škoricu, pridáme rozmixované paradajky, olúpaný, nakrájaný a na oleji do zlatova opečený baklažán a tiež mrazenú zeleninu. Varíme, kým zelenina zmäkne a prebytočná voda sa odparí. Všetko dáme do sklenenej misy.
Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel a nalejeme na hotovú zmes mäska a zeleniny.
Dáme zapiecť.
Ja dávam do mikrovlnky na crisp funkciu cca 10 minút, kým bešamel trošku zhnedne.
Podávame s ryžou (najlepšie basmati :-))